L’impacte total de la crisi del Covid-19 encara està per mesurar, així i tot ja podem veure alguns dels seus efectes, no és del virus, ni del confinament del qual ens hem de preocupar, el més difícil encara està per arribar i l’onada tot just arribarà un cop tornem a la “nova normalitat”.

És per això que hem començat a desenvolupar un projecte de col·laboració empresarial a la Catalunya central. Amic empresari és una agrupació d’empreses líders en els seus sectors que s’han proposta reactivar l’economia de les PIMES. Són aquestes empreses les que donen menjar a milers de persones cada dia, els petits comerços de barri, les micro i petites empreses de cada una de les ciutats més afectades i en resum la feina del 53,4% de la població espanyola.

Amic empresari vol ser el pont entre empreses, vol connectar oferta i demanda, la nostra missió és potenciar les empreses de proximitat per deixar de dependre tant de les multinacionals, d’aquesta manera i a poc a poc podrem salvar el petit comerç, que actualment està patint com mai.

Vivim en un món globalitzat i per culpa d’aquest fet i de les facilitats que venen determinades empreses globals, molts de nosaltres ens hem oblidat del tot el que ens aporta el comerç local, si aquestes empreses desapareixen, els barris moren.

Un altre problema molt gran és la falsa sensació que generen aquestes grans multinacionals de què ells són els experts, que són els més experimentats, i nosaltres ens preguntem, si vull comprar un llibre per fer un regal, qui em podrà aconsellar millor, una gran multinacional que ven absolutament qualsevol cosa o el llibreter del barri que porta venent llibres tota la seva vida?

Els nostres associats impartiran classes en matèries específiques necessàries per a estar preparats pel futur, màrqueting digital, economia empresarial i personal, programes informàtics, gestió interna empresarial i disseny gràfic.

D’aquesta manera ens assegurem que tots els comerços que vulguin poden disposar de les eines necessàries per poder prosperar, tots aquests cursos seran totalment gratuïts i oberts per qualsevol persona, així no només ajudem a les empreses ja existents, sinó que fem que noves PIMES puguin sorgir i revitalitzar l’economia.

Així doncs, si voleu conèixer més de la iniciativa i participar-hi, podeu entrar en la web www.amicempresari.com i allà trobareu tota la informació necessària per poder-vos apuntar als esdeveniments educatius que estem organitzant i també us podreu inscriure en les connexions entre empreses que es duran a terme pròximament.

També ens podeu seguir a Twitter i Instagram seguint el comte @amicempresari