A tots ens agradaria generar ingressos d’una manera fàcil però a la vegada professional, avui dia el comerç electrònic planteja una sortida laboral per a gran quantitat de persones que treballen pel seu compte i no està rebent ingressos.

Anem a parlar de Dropshipping dins d’aquest context

Per situar-nos, el Dropshipping és una variant de l’E-commerce (venda online), és un dels molts anglicismes que s’utilitza cada dia i el seu significat literal és “deixar caure el paquet”.

El Dropshipping és un model de vendes online que et permet comprar els productes individualment d’un proveïdor, perquè sigui aquest el que els enviï directament a client final. Amb el Dropshipping pots tenir una botiga online per vendre sense estoc, ja que vens en el teu propi lloc web els productes d’un proveïdor.

Per explicar el funcionament d’aquest model de negoci posarem el següent exemple perquè us familiaritzeu més amb la seva finalitat.

“Comprem un motlle de pastís d’Aliexpress que costa 10 euros i el venem a la nostra botiga online per 15. És a dir, es tracta de comprar productes econòmics i vendre’ls més cars amb ajuda del màrqueting experiencial i la publicitat”.

drop

Com funciona el Dropshipping?

En resum, tu, com a amo de l’eCommerce o botiga en línia, crees i prepares el teu lloc web, amb tots els productes que oferiràs al client. A través d’aquesta botiga online és des d’on els clients realitzaran les seves compres i pagaran pels productes. Un cop reps una compra, informes al fabricant que s’ha realitzat una comanda. En aquest moment, dit fabricant prepara el producte i procedeix a la seva tramesa immediata i directa a consumidor final, però en el teu nom.

És molta la informació que podreu trobar sobre Dropshipping però per estalviar-vos cerques interminables conclourem aquest article amb una pregunta: Val la pena?

El servei de Dropshipping no és perfecte per construir un negoci exitós. Aquest tipus de model té avantatges indiscutibles però el cert és que disposa de moltíssimes complexitats i problemes que s’haurà de saber gestionar a el llarg del procés.

La bona notícia és que amb una planificació detallada, la majoria d’aquests problemes es poden resoldre i no haurien d’evitar que el negoci de Dropshipping creixi i sigui rendible.

A continuació podreu veure un petit anàlisi del Dropshipping: