En què consisteix?

Dins del projecte d’aquest tercer trimestre, i veient la situació per la qual estem passant, vaig veure que durant aquest període les empreses estan canviant les seves campanyes de màrqueting o publicitàries. Aquest fet em va intrigar, i vaig decidir, llavors, que podria fer el treball sobre aquest tema. Per així veure com han canviat les campanyes i com les empreses intenten posar el seu granet de sorra.

Buscant vaig detectar que algunes empreses triomfaven més que d’altres amb les seves campanyes i volia saber per què. D’aquesta manera vaig escollir les quatre campanyes que més havien triomfat i analitzar-les.

Les marques són:

  • Audi
  • Nike
  • Ikea
  • Dove

Cadascuna d’elles va decidir plantejar les seves campanyes d’una manera diferent, però totes anaven dirigides a ajudar a la societat i a conscienciar-la de la importància del distanciament social i de prendre les mesures de seguretat i prevenció necessàries.

Quins objectius es persegueixen?

Els objectius que perseguia en fer l’estudi eren:

  • Analitzar quina estratègia era la que havien agafat les marques per a comunicar dins de tota aquesta situació.
  • Veure casos concrets i poder-los analitzar per tal de saber quins factors han estat claus perquè tinguessin tant d’èxit.
  • Conscienciar a les marques o als usuaris que ara és moment de comunicar, que qui no comunica ara pot quedar enrere.
Objectius Màrqueting digital

A quines conclusions hem arribat?

Una vegada ja realitzat tot l’estudi i de crear els continguts propis vaig arribar a la conclusió del fet que totes les campanyes, a part d’estar fetes dins d’un màrqueting 100% online, totes atacàvem als sentiments i a les emocions, per tant estaven enfocades a un màrqueting emocional.

A part, totes les marques que vaig analitzar, van deixar de costat vendre, i es van decantar per construir o reforçar la seva notorietat de marca, ja que, en la situació que vivim és probablement la millor opció.

Article escrit per Laia Murgadella, estudiant de Màrqueting i Publicitat a l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet.