Una vegada tenim la nostra pàgina activa, necessitem visitants. Saps com pots aconseguir i potenciar el trànsit web?

Hem traçat la nostra estratègia digital, hem preparat la nostra pàgina web seguint tots els consells i ara necessitem usuaris que consumeixin el contingut i realitzin les accions. Segueix llegint aquest article per a descobrir què pots fer per a potenciar el trànsit web.

Què és el trànsit web?

A grans trets, el trànsit web són tots aquells usuaris que visiten una pàgina web i les dades generades a partir de la seva activitat. Si la nostra pàgina web es troba al centre del nostre Ecosistema Digital, realitzar un seguiment del seu trànsit web serà clau per a comprovar com està funcionant la nostra estratègia de Màrqueting Digital. A través del trànsit web podem interpretar tant la influència com la importància i popularitat de qualsevol web.

Per a fer-ho, entra en joc l’analítica web, a través de la qual podem extreure dades de cadascuna de les pàgines que conformen el nostre domini. Més enllà del nombre de visitants, o de la quantitat de pàgines que visiten, podem saber des d’on arriben, on fan clic, quant temps inverteixen en cada contingut… i prendre decisions a partir dels resultats per a optimitzar la nostra estratègia, reforçar-la o, fins i tot, aturar-la (per exemple, deixem de publicar un contingut que no funciona o canviem el disseny d’un banner que no ha obtingut clics).

Actualment, Google Analytics és la principal eina per realitzar el seguiment de l’evolució del trànsit web. Malgrat que n’exiteixen d’altres que ens poden aportar alguna altra dada interessant, sempre hem de tenir connectat el nostre site a ella. Pensa que és gratuïta!

Trànsit Web

Quins tipus de trànsit web existeixen?

Sent la nostra pàgina web una peça de la nostra estratègia digital, una de les dades sobre el trànsit web que més ens pot interessar seguir és la font de les visites. Accedeixen al nostre web directament? Ens descobreixen a través de les Xarxes Socials? Ha funcionat aquell correu que vam enviar? Segons la seva procedència, el trànsit es categoritza en:

 • Trànsit Directe. Són les visites que arriben al nostre lloc perquè han escrit directament en el navegador nostra URL.
 • Trànsit Orgànic. És el trànsit que es genera cap a un web sense cap tipus de pagament directe. Si un usuari cerca “menjar sushi manresa” i el nostre lloc compta amb contingut relacionat amb la cerca i enfocat a posicionar-se, atraurem visitants (usuaris) de forma natural.
 • Trànsit Referral. Són les visites procedents de pàgines webs externes, que han introduït un enllaç cap a la nostra pàgina en algun apartat o contingut.
 • Trànsit Social. Trànsit web derivat des d’alguna xarxa social.
 • Trànsit Paid. Visites procedents de campanyes de publicitat online a Adwords o xarxes socials (social ads). És el trànsit que s’obté pagant a un tercer, persona o entitat amb la finalitat d’atraure mes visites a la nostra pàgina web.
 • Trànsit Display. Visites procedents de campanyes publicitàries que apareixen en altres webs o remàrqueting.
 • Trànsit E-mail. És el trànsit que aconseguim generar mitjançant campanyes d’E-mail Màrqueting.
 • Other: Tot el trànsit visitant d’altres canals que no es considera categoritzable en els tipus anteriors. Aquelles visites en què el rastreig ha fallat, acabaran aquí.

Com comentàvem a l’inici de l’article, Google Analytics és l’eina que ens recollirà aquestes i altres dades. Actualment, hi ha casos en què especifíca encara més la font. Per exemple, si detecta que una visita prové de YouTube o d’un enllaç passat per SMS, la categoria que indica és “YouTube” o “SMS”, no “Other”.

Canals trànsit Google Analytics

Com podem augmentar el nostre trànsit web?

D’acord. Entenem que és important realitzar un seguiment del nostee trànsit web, hem iniciat el seu seguiment però ens adonem que, ara mateix, no és significatiu. Quines accions podem fer per tal que el trànsit web millori?

 • Cercadors. Quan els nostres visitants (potencials clients) busquin  al cercador temàtiques semblants, hem d’aparèixer mitjançant SEO. Això ho aconseguirem detectant les keywords (paraules clau) de la nostra marca/negoci i posicionant-les als continguts del nostre web.
 • Anuncis als cercadors. Aparèixer a la part superior dels resultats mitjançant el pagament per cada clic i altres modalitats de Google Ads.
 • Xarxes Socials. Utilitzar les Xarxes Socials per estar en contacte amb el teu públic objectiu i publicar contingut d’interès en aquestes plataformes ens pot aportar molta visibilitat.
 • Anuncis a les Xarxes Socials. Les xarxes socials són una manera molt bona de potenciar-se, ja que ens permeten atraure més visitants a través de les diferents funcionalitats que ofereixen.
 • Marketing d’Influencers. Traça una estratègia amb influencers per a donar visibilitat al teu producte o servei.
 • E-mail Màrqueting. Construir una base de dades de correus electrònics dels nostres clients, per segmentar els seus interessos.
 • Col·laboracions amb tercers. Semblant als influencers, però col·laborant amb  proveïdors, persones amb autoritat en el nostre sector.
 • Afiliació. Aparèixer en altres plataformes/pàgines web a canvi d’una monetització per a obtenir clients i atraure més visitants al web.
 • Mitjans “tradicionals”. Fer anuncis mitjançant els canals offline: Televisió, ràdio, diaris, fires… entre d’altres.
Fonts de trànsit web

Núria Capdevila
Alumna de CFGS de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Montserrat