No fa gaire que vam començar el 2020, però ja tenim moltes pistes de quines seran les tendències del Màrqueting Digital durant aquest any. Si encara has de situar-te i vols estar a l’alçada, llegeix aquest article fins al final.

La cerca per veu i la intel·ligència artificial

Amb l’arribada dels altaveus intel·ligents, els nostres costums de cerca estan canviant a un ritme molt accelerat. No només això, sinó que, gràcies a la Intel·ligència Artificial, podem arribar a conèixer molta més informació dels hàbits dels usuaris.

Aquesta és una informació molt valuosa en l’àmbit de màrqueting, ja que no només l’hem de tenir en compte a l’hora de preparar les nostres estratègies de SEO i SEM: ens pot ser útil i la podem aplicar en altres canals o estratègies publicitàries.

La personalització del Màrqueting centrada en el client

Relacionada amb la tendència anterior, apareix la personalització, que trepitjarà molt fort aquest 2020. Però hem de saber quina informació ens facilitarà per així poder implementar aquesta tendència, així que els punts a tenir en compte són els següents:

 • Geolocalització
 • Interessos
 • Historial de navegació
 • Historial de compres

Ara que ja tenim clar aquella informació que podrem utilitzar per personalitzar la nostra publicitat cal esmentar aquells mecanismes que utilitzarem per crear-la.

 • Comportament: aquestes estan basades en accions mesurables.
 • Demogràfiques:  basades en factors físics o situacions.
 • Psicogràfiques: Basada en actituds, necessitats o metes compartides.
 • Temporals: basades en el temps o la freqüència.

La següent tendència dins del màrqueting aconseguirà impactar molt fort, tot i que canviarà la manera de fer de molts “marqueters”.

De l’embut de conversió al cicle de conversió

Fins ara teníem clar que per aconseguir un lead o conversió havíem de crear un embut, però una de les tendències de Màrqueting Digital del 2020 és canviar aquest embut per l’anomenada “roda volant” (flyweel, en anglès).

Tendències

Aquest mecanisme és un recorregut circular, que es compon de quatre elements essencials:

 • Atraure. Crear continguts d’interès per al client o l’usuari on es pugui interactuar i l’usuari pugui saber més de nosaltres.
 • Interactuar. Si apliquem amb èxit al punt anterior, podrem crear relacions a llarg termini amb els clients, i aquests són aquells que ens interessen. Recorda que és més rendible mantenir els clients que ja tenim, que intentar aconseguir-ne de nous (remarketing).
 • Seduir. Si aconseguim que l’usuari tingui una experiència extraordinària, aquest percebrà un valor afegit de la marca.

Al centre d’aquesta roda s’hi troba el client, qui, en atravessar tots els passos de la nostra, es va fidelitzant.

Per tal d’aconseguir estar al dia dins del món del rqueting Digital i de les tendències que ens aportarà aquest any vinent hem de tenir en compte que l’usuari dins de les xarxes social ja està massa habituat a veure contingut fotogràfic, llavors el que busca avui en dia és que les marques interactuïn amb ells, així se enten valorats i si la interacció és corresposta se senten escoltats.

Una manera molt efectiva per aconseguir-ho és amb les Stories, ja que ens permeten fer enquestes, quiz, etc.

Aquesta tendència millora la relació entre marca i client, per tal ens ajuda a fidelitzar-lo.

Contingut Alternatiu


Laia Murgadella
Alumna de CFGS de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Montserrat