Dins d’una estratègia de Màrqueting Digital, una Landing Page pot convertir-se en una peça clau per a fer avançar l’usuari cap a la conversió.

Pàgina web, xarxes socials, mail marketing… Tens els teus canals digitals funcionant però notes que necessites una empenta per acabar de convertir els usuaris que contacten amb tu en algun moment en clients finals? Pot ser que una Landing Page sigui l’element que et permeti fer el pas definitiu. En aquest nou article de 5 minuts t’expliquem què és, compartim alguns consells per al seu disseny i descobrim alguns bons exemples.

Què és una Landing Page?

Una Landing Page (Pàgina d’Aterratge, en anglès) és una pàgina web preliminar que té l’objectiu d’aconseguir una acció (o conversió) del visitant.

Quan decidim utilitzar una Landing Page dins la nostra estratègia de Màrqueting Digital, volem conduir-hi els usuaris perquè ens hi deixin certa informació per a poder-los incloure dins la nostra base de dades. Així, podrem seguir-los guiant a través del nostre embut o procés de venda (enviant-los Newsletters, ofertes, trucant-los…).

En definitiva, la meta principal és convertir l’usuari, és a dir, fer que passi de ser un simple visitant a un client potencial.

Landing Page

Els ‘leads’ i les Landing Pages

Si l’objectiu principal d’una Landing Page és convertir un visitant “estrany” en un “contacte”, necessitem un element que ens permeti saber més d’ell i aquest és el Formulari de Contacte. Amb més o menys camps, sempre estarà a la nostra pàgina i serà un dels apartats més visibles.

Quan l’usuari completa tota la informació que li sol·licitem i fa clic al botó per a enviar les seves dades, aquest passa a ser un lead, un altre concepte essencial en l’embut del Màrqueting Digital, especialment en campanyes d’Inbound Marketing.

Amb aquest leads crearem la nostra Base de Dades, una o diverses, i els tractarem i classificarem per a fer-los avançar cap al nostre objectiu final.

Passos per a crear una Landing Page

 • Defineix un objectiu. Crear una Base de Dades, promocionar un nou producte, destacar una novetat de la marca…
 • Crea, com a mínim, dues Buyer Persona. Seran els possibles usuaris de la nostra pàgina.
 • Visualitza el “viatge” de l’usuari (Buyer Journey). Des de quina plataforma arriba? En cas que contesti, què farem? I si no contesta?
 • Tria l’eina per a dissenyar la Landing Page. Podem dissenyar la nostra Landing Page amb el mateix WordPress o escollir una plataforma dedicada només a aquests tipus de pàgines. La creació de Landing Pages és també una funció que cada vegada més CRMs (Customer Relationship Managers) inclouen entre les seves funcions. Pots explorar algunes opcions:
Editor Landing Pages Unbounce

Consells per a crear una bona Landing Page

Si has detectat que una Landing Page pot ser útil dins la teva estratègia i ja has escollit la plataforma amb què la crearàs, només falta que segueixis aquests consells per tractar d’assegurar l’èxit:

 • Mantingues la mateixa línia, és a dir, transmet la teva identitat corporativa com ho fas a tots els teus canals.
 • Utilitza titulars curts, directes i senzills.
 • Formular preguntes que empenyin l’usuari a qüestionar-se i/o respondre-la pot augmentar les nostres possibilitats d’èxit.
 • Inclou una imatge atractiva (Hero Shot) que acompanyi a la marca i el seu missatge.
 • Les fotografies on surtin persones són més efectives.
 • Estructura la Landing Page de manera que l’atenció de l’usuari vagi fàcilment als elements més importants.
 • Aposta per un disseny “net”, alineat i sense excés d’informació.
 • Omet el “Menú Principal“, una Landing Page només té un nivell: volem distreure l’usuari el mínim possible i evitar punts de fuga.
 • El formulari ha de ser coherent amb el valor que s’obté a través d’ell: l’usuari ha de sentir que cedir certa informació personal és un preu just per allò que aconsegueix a canvi.
 • Tanca el formulari amb una Call to Action (Crida a l’Acció) efectiva.

Exemples de Landing Pages

Llançar una pregunta

trulia

Text clar i persuasiu

shopify

Crear sentiment d’urgència

happify

Si has arribat fins aquí, ja has descobert els bàsics per a atrevir-te a crear la teva Landing Page. No desconnectis de 5minuts.com i aprèn encara més sobre Màrqueting Digital.


Clàudia Arocas
Alumna de CFGS de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Montserrat