Hem de ser a totes? És possible viure sense elles? Repassem les principals Xarxes Socials del moment i com les empreses en poden treure profit.

Sembla que fos ahir, però Facebook, la plataforma que va inaugurar oficialment l’era de les Xarxes Socials, té ja més de 16 anys d’història. En un inici, es van presentar com a nous canals de comunicació entre persones, però, de seguida, les empreses i marques van començar a accedir a aquests canals per a obrir noves vies de comunicació i promoció cap al client.

Encara que actualment, s’ha parlat i estudiat molt com les Xarxes Socials poden beneficiar un negoci, en molts casos, encara no es té clar com desenvolupar una bona estratègia de Xarxes Socials. Sovint, especialment en les petites empreses, es deu a la falta de pressupost. D’altres vegades, l’error és, simplement, voler portar-ho tot per endavant. Perquè, creus que totes les xarxes són vàlides per a tot?

Història de les Xarxes Socials

Quines són les principals Xarxes Socials i què poden aportar les Xarxes Socials al meu negoci?

Com comentàvem al principi de l’article, Facebook va desencadenar “l’era social”, però, sabies que hi ha plataformes que anteriors a la proposta de Mark Zuckerberg? LinkedIn, per exemple, es va fundar el 2002.

Sense concretar encara en cap, si estàs pensant com utilitzar les Xarxes Socials en el teu negoci, has de saber que:

  • Les Xarxes Socials ens permeten compartir la visió de l’empresa: a què es dedica, els valors, el catàleg de productes i/o serveis…
  • Segmentació de públic. les plataformes socials recullen informació dels perfils personals i els agrupen (per sexe, edat, interessos, comportament…).
  • Els missatges transmesos són més directes i, arran del punt anterior, poden ser més personalitzats.
  • Pitencien la venda online, generant trànsit mitjançant publicacions orgàniques o campanyes de Social Ads en temps real.
  • Els pressupostos publicitaris més econòmics. Els anuncis no només estan a l’abast de les grans empreses i no reclamen pressupostos tan grans com els mitjans tradicionals.

La principal norma quan hem de començar a traçar un pla de Xarxes Socials és tenir clar que no cal (de fet, és un error) obrir un perfil a totes. Sabent per a què ens pot servir tenir el nostre propi Social Media plan i consultant les particularitats de cadascuna, decidirem on ser.

Maketing a les Xarxes Socials

El 73% dels professionals del sector creuen que el Marketing a les Xarxes Socials els ha estat “en certa manera” o “molt” efectiu per als seus negocis.

Facebook: posiciona la teva empresa a la Xarxa Social més gran del món

Facebook és la Xarxa Social més completa (amb més varietat de funcionalitats) i que acumula major audiència. Malgrat que, a inicis del 2020, la seva situació és d’incertesa – el comportament del públic ha variat notablement, sent cada vegada més observador i menys participatiu -, és difícil ignorar aquesta plataforma en l’actualitat.

Des dels seus inicis i encara avui, la xarxa ha anat incloent eines perquè les empreses hi siguin presents i connectin amb el seu públic potencial o final. Les empreses poden crea pàgines (Fan Pages) on compartir contingut de valor – fotos, vídeos, ofertes… -, obtenir estadístiques de l’activitat i crear campanyes publicitàries amb Facebook Ads.

Twitter: la Xarxa Social per a veus expertes

Dos anys més tard que Facebook, el 2006, naixia Twitter, la xarxa de microblogging que permet als usuaris llançar missatges instantanis amb un màxim de 280 caràcters,  acompanyats (o no) de contingut multimèdia i enllaços.

Per les seves característiques, és ideal per al seguiment d’esdeveniments, programes de televisió o transmissió de les notícies més populars. Per a potenciar la viralitat d’aquests missatges, existeix l’element dels hashtags (#), mitjançant els quals s’agrupa contingut de la mateixa temàtica. Aquesta funcionalitat d’hiperenllaçar posts va triomfar tant que, encara que va ser originària de Twitter, ara està present a la resta de plataformes socials.

Per a una empresa, Twitter pot ser útil per a adquirir una veu més professional, humanitzada o experta envers al públic. Un públic que no hem de conèixer sempre (la viralització dels tuits fa que els missatges puguin arribar a usuaris que no ens segueixen).

Més enllà de traçar una estratègia per a aconseguir una comunicació eficaç, les empreses compten amb Twitter Ads, eina a través de la qual les marques es poden anunciar dins la plataforma i segmentar el seu públic objectiu segons interessos i comportaments.

Instagram: la Xarxa Social del moment

Si només tinguéssim en compte les circumstàncies presents, Instagram hauria de ser la primera Xarxa Social d’aquesta llista. L’app de fotografia i vídeo és la plataforma estrella en aquest moment i sembla que està disposada a ser-ho durant un bon temps. Com a mínim, ho intenta introduint novetats com les Stories, el format inspirat en Snapchat de fotos o vídeos que desapareixen a les 24h de la seva publicació.

De la mateixa manera que Facebook (Mark Zuckerberg va comprar-la l’abril del 2012), les empreses poden crear-se un perfil de negoci, a través del qual poden veure les estadístiques de les publicacions i tenir un major control del perfil.

Mitjançant Instagram Ads, les empreses poden promocionar les seves publicacions per tal d’aconseguir un major impacte i posar en marxa campanyes publicitàries més completes.

LinkedIn: la Xarxa Social per a professional

Quan LinkedIn va veure la llum, estava lluny a la plataforma que és avui dia. Amb moltes funcions “socials” incorporades durant els últims anys, és una xarxa destinada a l’àmbit professional amb la finalitat d’establir i enfortir relacions entre treballadors i entre empreses (molt utilitzada per a estratègies B2B).

Tant a nivell individual com de negoci, LinkedIn s’utilitza per a compartir esdeveniments que s’han fet a l’empresa mitjançant fotos i vídeos.

Com a les altres Xarxes Socials esmentades, també disposa d’una plataforma publicitària, LinkedIn Ads, per a inserir anuncis en diferents punts de la plataforma.

YouTube: el vídeo també és social

Ja fa un temps que es diu això que els vídeos són el contingut del moment. YouTube, ara propietat de Google, és considerada Xarxa Social i és la plataforma que (a banda dels serveis de streaming) ha desbancat la televisió tradicional.

Les empreses poden promocionar-s’hi obrint un canal i publicant-hi contingut propi o anunciant-se a través de YouTube Ads (posar anuncis abans de vídeos de tercers o durant).

I tu, quina o quines d’aquestes Xarxes Socials estàs utilitzant per a potenciar el teu negoci? Explican-s’ho als nostres perfils (Facebook, Twitter i Instagram) o comenta’ns a l’article.


Sandra Puerta
Alumna de CFGS de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Montserrat