Qui no vol posicionar el seu negoci en primer lloc a Google? Tothom vol visibilitat en aquest gran cercador, aparèixer entre els primers resultats quan el seu client potencial realitza alguna consulta sobre el nostre sector. La clau està en saber els aspectes que defineixen l’algoritme del cercador, és a dir, la fórmula matemàtica que Google i d’altres utilitzen per decidir l’ordre dels resultats.

Abans que res, però, definim ràpidament què és el posicionament SEO als cerdadors i el diferenciem del posicionament SEM. El SEO (Search Engine Optimization/Optimització del posicionament en els motors de cerca) té com a objectiu principal canviar la posició de determinats resultats. D’altra banda, el SEM (Search Engine Marketing) és qualsevol acció de màrqueting pagada que ens permet augmentar la visibilitat dins els cercadors. Per tant, amb el SEO requereix moltes hores de treball però el seu resultat és “natural” (orgànic), mentre que el SEM funciona a cop de cartera (i, per tant, és instantani).

SEO On Page i SEO Off Page

Ara que ja sabem quins tipus de posicionament hi ha, i tenint en compte que ens centrarem en el SEO, estàs a punt per saber-ne els secrets?

T’hem d’avançar una notícia bona i una de dolenta. La bona és que tindràs els tips principals per ajudar-te a saber optimitzar bé el posicionament del teu negoci. La dolenta, és que no et direm absolutament tots els secrets per a millorar el posicionament SEO a Google, perquè evidentment, cap usuari els sap fil per randa. Si fos així, tothom tindria el web 100% optimitzat i només existiria el SEM. És més, els algoritmes canvien constantment per tal de millorar els resultats i oferir el millor servei als usuaris.

Dit això, comencem a descobrir com millorar el posicionament SEO a Google! I, de primeres, ens trobem amb dos grans grups dins els factors a tenir en compte: “SEO On Page” i “SEO Off Page“.

SEO On Page

Altrament dit, quines accions estan més al nostre abast per a millorar el posicionament SEO del nostre web? La resposta pot arribar a semblar òbvia, però són aquelles que tenen a veure amb el contingut i elements de la pàgina.

 • Optimització de les keywords (les paraules clau en SEO anteriorment escollides), saber-les introduir repartidament a la pàgina web i/o blog, de manera subtil i ben enllaçades. Tenint en compte de fer unes 800 paraules per pàgina utilitzant negretes, etiquetes de capçalera, formats visuals i tot ben estructurat amb 3 paràgrafs.

 • Aplicar tips de redacció de contingut. Tenir la informació de la web actualitzada que sigui de qualitat, interessant i sense faltes; deixar anar la imaginació i no caure al parany de la còpia; ús de negretes i cursives (keywords en especial); realitzar frases curtes amb un text comprensible (màx. 20 caràcters); ús de connectors; ús de sinònims deixant de banda els pleonasmes; tenir en ment l’storytelling.

 • Experiència de l’usuari. Tenir una web amb un bon disseny, contingut i ordre, d’on l’usuari no marxi tan bon punt hi entra, sinó que convidi a navegar-hi, és un punt a favor. El format WordPress sempre serà l’estrella per millorar el posicionament SEO a Google. Aquest, però, ha d’estar ben treballat, sens dubte! Google Search Console és una eina que t’ajudarà.

 • Temps de càrrega reduït. A qui no desespera el “LOADING…”? Si el web triga molt a carregar, potser hem de comprimir les imatges. Hem de tenir en compte que les de format JPEG funcionaran millor quan hi hagi molts colors, especialment amb degradats de tonalitats però no amb canvis bruscs de color i forma. En canvi, el format PNG oferirà millor resultats amb imatges on hi hagi canvis nets de color i formes anguloses.

 • Format de l’URL. Què prefereix la teva vista? Una url amigable o una “desendreçada”, plena de simbologies, que no ens aporta cap informació? Un gran exemple:

SEO Onpage Checklist

SEO Off Page

El SEO Off Page ja és més complicat ja que no depèn de nosaltres directament millorar el posicionament SEO a Google, sinó que es refereix al SEO que apliquem amb altres pàgines web. A continuació, enllistem algun dels elements que s’apliquen per a treballar el SEO Off Page:

 • Nombre i qualitat dels enllaços als quals fas referència. És bo que ens facin referència de la nostra web i que en fem també nosaltres, sempre i quan sigui oportú. Ara bé, els enllaços no poden quedar trencats: hem de comprovar que redirigeixin a on han de dur.

 • Presència a les xarxes socials. Hem de ser-hi presents. Els robots de Google també rastregen les plataformes socials. Per tant, pensar en SEO també en la nostra estatègia de Social Media pot reforçar el nostre posicionament. És el que coneixem com a SEO Social.

 • Mencions a mitjans de comunicació locals.

 • Autoritat de la marca. Aconseguir – per exemple-  que sempre que un usuari pensi en “botiga d’esport a Manresa” els vingui el teu negoci al cap. Si estem ben posicionats a nivell SEO – rebent també mencions d’altres webs – ens ajudarà a sortir en primera posició i a consolidar l’autoritat de marca.

 • El CTR (Click Through Rate) que tinguin els nostres resultats en un motor de cerca. És a dir, quan ens vegin a Google, que cliquin el nostre link i ens inspeccionin la web, no que en marxin de seguida.

   

SEO Offpage Linkbuilding

I, fins aquí, algunes de les mètriques per millorar el posicionament SEO a Google. Esperem que et serveixin! Tingues en compte que, si les mètriques et superen i realitzar-ne un seguiment és una tasca vital per a la teva empresa, sempre és millor contactar amb un professional SEO.


Ariadna Solé
Alumna de CFGS de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Montserrat