Funciona realment? Com l’apliquen les empreses? A 5minuts fem un recopilatori d’exemples d’Inbound Marketing perquè puguis comprovar com les marques treuen profit d’aquesta metodologia del Màrqueting Digital.

El concepte d’Inbound Marketing no arribar de nou a 5mints. En aquest aritcle, us parlàvem  sobre aquesta metodologia que uneix els diferents canals per a transmetre un contingut de qualitat i de valor a l’usuari durant les diferent fases del procés de compra.

És una de les tècniques de què més es parla en l’actualitat en el sector del Màrqueting Digital, però, com l’utilitzen els negocis? I, el que interessa més: funciona realment? Segueix llegint les següents línies per a descobrir diferents exemples d’Inbound Marketing i comprovar com algunes marques han passat de la teoria a la pràctica.

Inbound Marketing: 5 exemples per acabar d’entendre’l

1. Telefònica: Blog “Think big”

Telefònica va crear un blog “Think Big” per a brindar informació útil sobre la tecnologia en el món de l’empresa. És una estratègia de màrqueting d’atracció molt potent, ja que la mateixa empresa es converteix en generadora de contingut de qualitat i de referència per a persones relacionades amb el sector i interessades en temes d’actualitat.

Al maig del 2019, el blog corporatiu “Con Tu Negocio” que reforçava la marca Movistar, es va integrar a Think Big i, des de llavors, la plataforma funciona sota el nom de Think Big Empresas.

Objectiu: Branding, convertint-se en veu experta

Blog Think Big Empresas Telefonica

2. Listerine: “Reto Listerine 21 días”

Els clients havien de comprar un pot del producte i guardar-ne el tiquet fins al final del concurs. Seguidament, havien de registrar-se al web i participar en el repte 21 dies, que consistia en diferents jocs interactius, vídeos, enquestes… La persona guanyadora va aconseguir una neteja dental gratuïta i una Visa amb 50€.

Objectiu: Augmentar la base de dades i fidelitzar els clients.

Inbound Marketing Listerine

3. Maybelline: Blog

La marca Maybelline va crear un blog per a persones aficionades a la cosmètica que volguessin aprendre tips, trucs i tendències a través de tutorials i articles explicatius.  La seva secció “Escuela de Maquillaje” ofereix articles i “guies” de diferents tècniques, les quals (està clar) es fan amb producte de la marca.

Objectiu: Branding a través de contingut de valor.

Maybelline Inbound Marketing

4. Ikea: “Soft toys for education” (Peluixos per a l’educació)

Ikea va llançar aquesta campanya a través de mitjans tradicionals i també online amb la qual va demostrar que la compra i les causes solidàries poden anar unides. Per cada peluix comprat, la companya sueca destinava 1 euro a Unicef i Save the Children per ajudar als nens més necessitats.

Objectiu: Treballar la base de dades i reforçar la imatge de marca mitjançant la Responsabilitat Social.

5. Adidas: Apps Runtastic

Adidas va crear una aplicació mòbil que permetia a l’usuari tenir a disposició un “entrenador personal” durant els entrenaments, sense que importi l’hora ni la seva ubicació. L’app de la marca esportiva, ofereix una gran varietat d’entrenaments, un blog i un catàleg de productes.

A finals del 2019, la marca de roba esportiva va presentar el redisseny de la seva app, que ara passava a ser-ne dues: Adidas Running (per a entrenaments de running i anàlisi d’estadístiques) i Adidas Training (més específica per a preparació física). Ambdues apps compten amb el component social.

Objectiu: Branding i fidelització de l’usuari a través de la creció d’una comunitat.

Adidas Apps Inbound Marketing

 

Ara ja has pogut comprovar com les empreses apliquen amb èxit l’Inbound Marketing: estàs a punt per a traçar la teva estratègia?

No desconnectis de 5minuts.com, on trobaràs molts més articles com aquest sobre Màrqueting Digital. Els alumnes del CFGS de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Montserrat seguim treballant per a portar-te el contingut que necessites!


Fiona Selga
Alumna de CFGS de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Montserrat