Fa temps que gestiones un perfil d’Instagram però no acabes d’aconseguir els resultats que esperaves? Potser estàs deixant de banda alguna de les claus per aconseguir el post perfecte (i triomfador).

Encara que Facebook continua sent la xarxa social amb major massa d’usuaris i Tik Tok ha començat fort aquest 2020, no és gens arriscat dir que Instagram és la xarxa del moment. La seva transversalitat temàtica i de públics l’ha convertit en un aparador potent per a negocis i marques (marques personals incloses). Es tracta d’una xarxa intuitiva i gens fàcil d’utilitzar però, com amb qualsevol altra plataforma social, una mala gestió pot portar-nos al fracàs (online i offline).

Són molts els factors a tenir en compte a l’hora de publicar un post a Instagram per tal que aquest obtingui resultats. La mida, els hashtags, la descripció… Tots aquests són elements que s’han de tractar amb molta cura per tal de poder posicionar-nos i aconseguir el ressò que pretenem. És per això, que a 5minuts hem preparat aquesta petita pauta amb els punts més importants a tenir en compte a l’hora de penjar un post a Instagram i aconseguir que sigui perfecte.

El post d'Instagram perfecte

Què hem de tenir en compte per aconseguir una publicació a instagram perfecta?

1. Mida de la publicació d’Instagram

Instagram, la xarxa social on la fotografia és l’element principal, requereix que la imatge tingui una bona qualitat i digui atractiva per a tenir èxit (arribar al màxim de públic possible i que aquest respongui). La majoria d’usuaris ja són conscients d’això, però, encara molts, no pensen (o no li donen importància) en el fet que Instagram presenta un tamany màxim a l’hora de penjar la fotografia.

Molts cops ens posem preparar les publicacions i, en el moment de penjar-la… problema, Instagram ens obligar a retallar part de la fotografia. Encara que utilitzem la xarxa a nivell personal, va bé tenir en compte els formats d’imatge que permet Instagram:

  • Publicació horitzontal: 1080 x 556 px
  • Publicació quadrada: 1080 x 1080 px
  • Publicació vertical: 1080 x 1350 px
Mides de les imatges d'Instagram

© www.follows.com

2. Descripció del contingut d’Instagram

A l’hora de crear el text que acompanya a la nostra imatge a Instagram, hem de tenir en compte que estem en una xarxa principalment visual. Està clar que el text també és important (què seria d’una imatge sense la seva explicació?), però hem de ser breu i concisos, tot depenent, és clar, de les necessitats del perfil. Hi ha publicacions amb textos molt extensos que, per altres condicionants, funcionen bé.

L’ordre de text també és molt important. És prioritari ubicar la informació amb més rellevància al principi del text, ja que és la part que s’acostuma a llegir més (Instagram amaga el text a partir de la tercera línia i l’usuari ha de fer clic per a desplegar-la si vol continuar llegint). També hem de jugar amb l’ús d’emoticones, els quals ens ajudaran a captar l’atenció de l’usuari, mantenir la seva lectura i, fins i tot, reforçar el missatge.

Ver esta publicación en Instagram

#McCafé makes the perfect holiday co-pilot, just ask @JennaUshkowitz ✈ ☕️

Una publicación compartida de McDonald’s (@mcdonalds) el

3. Ús de Hashtags a Instagram

Per tal de donar un creixement orgànic al nostre perfil d’Instagram, és necessari l’ús de hashtags (etiquetes). Gràcies a aquest, podem posicionar el nostre contingut en certes temàtiques i permetem als usuaris de la plataforma trobar-nos amb més facilitat. Però, com hem d’utilitzar aquests hashtags? Aquí t’enumerem els punts bàsics per utilitzar-los de la millor manera:

  • Tria hashtags que estiguin relacionats amb la teva activitat i et permetin segmentar el públic: geogràficament, demogràficament, per interessos…
  • Instagram permet l’ús d’un màxim de 30 hashtags. Tot i això, estudis afirmen que el més convenient és utilitzar-ne uns 11, ja que l’excés ens pot arribar a penalitzar.
  • Escull un hashtag que identifiqui només a la teva marca i utilitza’l en tots els teus posts.

Hashtags a Instagram

4. La localització del post d’Instagram

Que ens trobi la gent que tenim a prop és un dels factors més importants, en especial si som una empresa petita. No ens serveix de molt que ens faci “Like” algú que viu a França si l’única forma de venda és a través d’una botiga local a Madrid. Òbviament, seria molt més interessant per al nostre negoci que la majoria dels nostres seguidors fossin de Madrid. Per aconseguir això, una eina molt important és la localització d’Instagram. A través d’aquesta, podem indicar geogràficament on s’ha realitzat la fotografia. Per tant, la imatge perfecte d’Instagram ha de tenir localització, sempre.

Dins la seva simplicitat, Instagram és una xarxa social complexa a l’hora de dominar l’algoritme, una fórmula cada dia més exigent. Si parem atenció als elements esmentats en aquest article i ho sumem a un contingut de qualitat i valor per al nostre públic, aconseguirem un perfil potent i eficaç en la consecució dels nostres objectius. Pensa que cada vegada hi ha més competència i cada detall compta!

No deseconnectis de 5minuts.com i segueix gaudint d’informació relacionada amb el Màrqueting Digital i el món de la publicitat.


Judit Agudo
Alumna de CFGS de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Montserrat