El desembre del 2020, LinkedIn compleix 18 anys. La xarxa social pensada per a connectar professionals té una història més llarga de com molta gent pensa. Ho sabies?

En tot projecte, primer apareix la idea i Reid Hoffman la va tenir l’any 1993, quan era un jove estudiant de la Universitat de Standford. No va ser fins a finals de l’any 2002, però, que no va crear LinkedIn a l’estat de Califòrnia (concretament a Mountain View). Sis anys més tard, tota Amèrica ja coneixia aquesta xarxa social que va arribar a donar feina a més de 350 treballadors i el 2008 ja es valorava en 1.000 milions de dòlars.

Algunes dades i curiositats sobre la història de LinkedIn

  • L’Any 1993 Reid Hoffman intenta començar la seva aventura, però no aconsegueix el finançament necessari.

  • Comença a treballar a  Apple, a eWorld, la versió Apple d’AOL.

  • Posteriorment, treballa a  Fujitsu com a Product Manager.

  • El 1997, encara a Fujitsu, canvia de lloc i inicia un nou projecte.

  • El 2003, llança LinkedIn, atraient capital i interès.

  • El 2005, LinkedIn comença a generar ingressos introduint les dues primeres línies de negoci: treball i subscripcions.

  • El 2007, Dan Nye es converteix en Chief Executive Officer (CEO).

  • El 2009, un nou membre, Jeff Weiner entra a Linkedin com a President i CEO.

  • El 2013, LinkedIn compta ja amb més de 225 milions de membres i creix a raó de 2 membres per segon.

  • El 2014, Linkedin entra oficialment a la Xina i es converteix en la desena web més popular a escala mundial.

LinkedIn Timeline

Com està LinkedIn actualment?

LinkedIn és la major xarxa social empresarial per penjar el teu currículum i aconseguir una feina i contactes que et poden ajudar actualment o en un futur. També hi pots escriure posts de blog i afegir-hi etiquetes per destacar sobre les altres persones i que et trobin més fàcilment.

Al teu perfil, és molt recomanable que hi posis un banner de portada que et diferenciï de la resta i potenciï la teva marca. La foto que tinguis de perfil ha de ser, per anar bé, de mig cos i no de mida carnet, ni la teva foto de carnet.

A més, la plataforma et brinda un xat on pots intercanviar missatges privats amb els teus contactes. Depenent de si utilitzes la versió gratuïta o la versió premium (de pagament), tindràs menys o més funcionalitats disponibles (per exemple, poder escriure directament a usuaris que no són contactes teus).

LinkedIn Premium Profile

Exemple de perfil de LinkedIn Premium.

A nivell del mercat B2B, les empreses hi pengen ofertes de feina, atrauen clients parlant dels serveis o productes que ofereixen i hi busquen aliances o possibles treballadors.

Potser amb aquest article has descobert que LinkedInté més anys que Facebook. D’ençà de l’aparició d’aquesta segona plataforma, que va encetar oficialment l’era de les xarxes socials, LinkedIn ha anat transformant-se per a ser, justament, més social.

No desconnectis de 5minuts i descobreix informació interessant sobre Màrqueting i Publicitat. Els alumnes de l’Escola Montserrat seguim en marxa!


Noèlia Roger
Alumna de CFGS de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Montserrat