Si fins avui no havies llegit o sentit mai a parlar sobre Inbound Marketing, cal que et posis al dia. Et presentem aquesta metodologia que ha canviat tant la publicitat tradicional com el Màrqueting Digital.

Creiem que tothom és força conscient del canvi radical que ha suposat Internet en la comunicació i la publicitat. La història va començar dècades enrere i, encara que és un àmbit on les novetats són constants, hem entès que les coses de “l’avui” poden ser ràpidament passat.

El canal digital ja ha igualat i, fins i tot, superat, en inversió publicitària, als mitjans tradicionals. Les empreses que havien de destinar pressupostos per a tenir un espai a la premsa, la televisió o la ràdio, ara ja no lluiten per a fer-se amb un forat als mitjans sinó per a captar l’atenció de l’usuari abans que la seva competència. És, justament, d’aquesta necessitat, d’on sorgeix l’Inbound Marketing.

Què és l’Inbound Marketing?

El concepte d’Inbound Màrqueting fa referència a l’estratègia que es basa en estar present en diferents canals (blogs, motors de cerca, xarxes socials…) amb contingut de qualitat, útil i rellevant per als usuaris durant les etapes de compra d’aquests. El terme no té traducció literal al català, però el podem anomenar Màrqueting d’Atracció.

I és que, es tracta d’un procés a mig/llarg termini que permet a les empreses atraure els clients potencials de manera natural al seu entorn. Aquests es troben en diferents punts de l’univers online i moment amb continguts de valor que resolen els seus dubtes i/ o els guien a satisfer alguna necessitat i van avançant per l’embut de conversió fins que arriben a convertir-se, fins i tot, en prescriptors de la marca.

Marketing Tradicional i Inbound Marketing

© Inbound Cycle

Etapes de l’Inbound Marketing

De la mateixa manera que el tradicional embut o procés de venda, la metodologia de l’Inbound Màrqueting consisteix en diferents fases:

  • Atraure: Els usuaris desconeguts passen a visitants. A través de tècniques de SEO, contingut a les xarxes socials o publicitat hem començat a segmentar el públic.
  • Convertir: Els usuaris han de passar a ser oportunitats de venda. Busquem la manera de seguir generant-los interès i establir una relació més forta.
  • Tancar: A mesura que la nostra base de dades va creixent, anem tractant les oportunitats de venda per a convertir-les en clients. En aquesta fase, oferirem un contingut súper personalitzat.
  • Delectar: Costa més generar un nou client que aconseguir que un client ja tancat repeteixi. Després de tot, no podem llançar el client a l’oblit, al contrari. Si mantenim el contacte amb ells i els hi oferim informació interessant i útil podem aconseguir que siguin prescriptors, repeteixin amb nosaltres i, fins i tot, ens portin clients nous.
Fases de l'Inbound Marketing

© Increnta Blog

Beneficis per a la teva estratègia

Cal tenir en compte que l’Inbound Marketing no només ens ajuda a adaptar-nos a les necessitats dels usuaris, sinó que permet millorar l’experiència d’aquest durant les diferents fases del procés de compra. Amb tot, posar en marxa una estratègia d’Inbound Marketing ens pot ajudar a:

  • Incrementar el trànsit de qualitat a la nostra pàgina web.
  • Obtenir més leads a través dels formularis de contacte o newsletters.
  • Augmentar el ROI (Retorn de la Inversió), ja que es milloren les ràtios de conversió de leads a vendes.
  • Augmentar la fidelització dels clients actuals i aconseguir prescriptors de la marca.
  • Reduir el pressupost, atès que les accions que es realitzen dins l’Inbound són més econòmiques.
  • Millorar la reputació de la marca, sobretot a nivell online, ja que es guanya visibilitat i posicionament davant d’altres empreses del sector.

Contingut Inbound Marketing

 

Si hi ha una cosa a Internet és una gran massa de públic que utilitza el canal per a buscar respostes a les seves preguntes o problemes. La clau està en què, com a empresa, detectem quins podem solucionar nosaltres i muntar l’estratègia perquè ens puguin trobar en cada fase.

Si t’interessa el Màrqueting Digital i vols seguir aprenent, no desconnectis de 5minuts.com. Els alumnes del CFGS de Màrqueting Digital de l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet treballem per a acostar-te el contingut que necessites!


Marc Lara
Alumna de CFGS de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Montserrat