Dissenyar una pàgina web perfecta és l’objectiu i desig de qualsevol empresa o marca, però la realitat és que no ens trobem davant d’una tasca fàcil.

Si l’Ecosistema Digital fos el nostre sistema planetari, una pàgina web seria el seu sol. Encara que l’aparició de nous canals com les Xarxes Socials poden haver-la eclipsat per a depèn de quines funcionalitats, encara avui continua sent la plataforma que els cercadors tenen més en compte a l’hora de posicionar dels continguts d’una marca.

Tant si comences des de zero com si vols comprovar si ja tens la pàgina web perfecta, segueix llegint i descobreix què has de fer per aconseguir-la.

1. Tria la millor opció de ‘hosting’

Restar-li importància és el principal error. El primer pas del camí cap al web perfecte és apostar per un proveïdor de hosting de qualitat i segur. No fer-ho, pot comportar-nos conseqüències i problemes com que la pàgina web es col·lapsi contínuament o la seva usabilitat sigui nul·la.

2. Aposta pel minimalisme i l’ordre

Com amb cada eina i estratègia de Màrqueting Digital, un dels aspectes a tenir en compte per a enfocar el disseny de la nostra pàgina web és el nostre públic objectiu. Quins usuaris volem que ens visitin i què creiem que necessitaran i/o faran quan estiguin a la nostra pàgina web? Responent a aquests punts, podrem començar a prendre decisions acertades en relació al disseny i l’arquitectura del web.

Disseny Pàgina Web Perfecta

Tenint en compte el patró de lectura online (rarament algú llegeix el 100% de les paraules o contingut d’una pàgina web), l’ideal és optar per un disseny minimalista, ordenat, que permeti una lectura ràpida. Procura situar els textos i les CTAs (Call to Action) concordin entre sí i tinguin la força suficient per aconseguir que el visitant acabi fent allò que li demanem.

Pensa que són pocs els segons amb els quals comptem per a cridar l’atenció de l’usuari. Aplicar una clara jerarquia visual (a través del color, la mida, l’espaiat…) ens permetrà fer encara més push cap a la conversió.

3. Segur que el teu disseny és responsive?

Encara que pugui semblar increïble, encara en l’actualitat hi ha moltes pàgines webs que només han estat dissenyades pensant que l’usuari hi accedirà des d’un ordinador. En aquests casos, accedir a elles des d’un dispositiu mòbil pot ser un veritable infern. Encara que Google Analytics ens mostri que gran part del nostre públic es connecta des d’un PC, hem de procurar que totes les funcions estiguin disponibles en tots els dispositius.

La principal manera d’assegurar-ho, és escollir una plantilla web responsive, és a dir, que s’adapti i canviï segons la mida del dispositiu des del qual accedeix cada usuari.

Disseny web responsive

4. Assegura una bona navegavilitat

Potser has tingut cura dels dos punts anteriors, però, has assegurat que, amb tot, el teu website és 100% navegable? Tenir massa apartats i subapartats, un contingut mal indexat o enllaços trencats no detectats pot fer que l’usuari no sàpiga com moure’s i s’estanqui.

5. Comprova l’Experiència d’Usuari

Amb tot, cumplir amb els consells anteriors es permetrà aconseguir un dels principals objectius d’un web, oferir una bona Experiència d’Usuari (User Experience). Perquè, si aquesta bona, les probabilitats d’èxit seran molt més altes.

Per exemple, un temps de càrrega massa prolongat farà que els usuaris marxin cap a un altre web que carregui la informació de manera més ràpida. Si els enllaços externs als quals apuntem s’obren dins la mateixa finestra i no en una de nova, estem expulsant directament l’usuari de la nostra pàgina web.

Experiència Usuari Web

6. Treballa el posicionament SEO des de l’inici

Si vols una pàgina web perfecta, no oblidis traçar un estratègia de posicionament SEO. Encara que comencis pel teu compte, intenta fer una Keyword Research de la teva marca abans, fins i tot, de començar a configurar la teva pàgina web. Comptar amb un blog on pujar periòdicament contingut de valor i relacionat amb el teu sector, producte i/o servei et serà molt útil.

Pàgina Web Perfecta SEO

7. Representa bé la teva marca

Tant el teu web com tot allò que hi hagi dins d’ell ha de representar adequadament la teva empresa o marca. Reflecteix la teva imatge en tot el contingut que hi incloguis, no oblidis cap informació rellevant i connecta i fes visibles la resta de canals amb què comptis (newsletter, xarxes socials…).


Alba Riera
Alumna de CFGS de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Montserrat