Aquest dissabte, 21 de març, Twitter fa catorze anys i a 5minuts.com els celebrem explicant-vos 10 curiositats sobre aquesta xarxa social.

Es podria dir que Twitter és una xarxa social estimada i odiada a parts iguals. Creada l’any 2006, Twitter és part de la història de l’era de les xarxes socials en ser la primera plataforma global de microblogging. Quan Facebook ja estava congregant una gran massa d’usuaris, Twitter va aparèixer brindant la possibilitat de llançar missatges instantanis a la xarxa i acumular-los en un perfil o agrupar-los en una temàtica determinada (hashtags, #).

Sigui usuari més o menys actiu o no hi hagis accedit mai, alguna informació t’haurà arribat de la xarxa de l’ocell blau cel que, aquest 2020, celebra el seu 14è aniversari. Però, sabies tot això?

10 curiositats sobre Twitter

 • És molt difícil – per no dir impossible – que l’usuari digital habitual no sàpiga què és Twitter. El que potser desconeix són algunes dades de la història de la xarxa social. Sabies què, quan va néixer, el seu nom era “Twttr”? Un dels seu creadors, Noah Glass, va reformular-ne el nom.

 • Actualment, Twitter compta amb més de 330 milions d’usuaris actius de mitja cada mes, però s’estima que hi ha més de 500 milions d’usuaris registrats. No és la principal xarxa quant a nombre d’usuaris, Facebook, per exemple, té 2.271 milions d’usuaris actius de mitja i Instagram, més de 1.000 milions.

 • Cada dia es publiquen una mitja de 500 milions de tweets arreu del món.

 • Malgrat aquests grans números, una dada operativa sobre l’empresa és que no té més de 500 treballadors en total. Bàsicament, la plataforma necessita de publicistes, tècnics en sistemes, comptables i poc més, ja que moltes tasques estan automatitzades.

 • Fins fa poc, només es podien fer tweets de fins a 140 caràcters. Twitter volia convertir-se en els SMS d’internet, pel que van limitar la llargària de cada tweet.

 • Una altra cosa que també hi ha canviat amb el temps és la manera d’indicar que una publicació t’agrada. Ja da un temps que el símbol per als tuits favorits és un cor però, abans, el símbol era una estrella groga.

 • Aquesta curiositat, potser és més desconeguda. Saps l’ocell que és el logo de Twitter? Té un nom: es diu Larry, en homenatge al jugador de bàsquet Larry Bird (ocell, en anglès).

 • Sorprenentment, el compte amb més seguidors de tot el món no és el d’algun cantant o actor, sinó que és el compte personal de l’expresident dels Estats Units d’Amèrica, Barack Obama, amb més de 112 milions de followers.

 • El principal canal de trànsit de Twitter és el mòbil: més del 50% del tràfic prové d’aquests dispositius, l’única xarxa social que té més tràfic mòbil es Instagram, però aquesta última únicament és accessible via APP.

 • El 75% dels líders polítics del món fan servir Twitter com a principal canal de comunicació. És per això que és una xarxa social que ha guanyat molta fama entre els seguidors de temes polítics, econòmics o socials.

Bonus Track(s)

De dades i curiositats sobre Twitter, n’hi ha més de 10 i de 100, però hem volgut seleccionar aquestes en motiu dels seus 14 anys. Per si han estat massa fàcils i no has descobert res de nou, aquí en tens dues més:

 • El rècord mundial en aconseguir 1 milió de seguidors en menys temps el te Caitlyn Marie, només va trigar 4 hores i 3 minuts en aconseguir-ho.

 • S’ha enviat un tweet des de l’espai: ho va fer l’astronauta TJ Creamer l’any 2012 i va ser el primer cop que s’interactiva des de fora del planeta Terra via aquesta xarxa social.

Quines dades sobre Twitter coneixies ja? Te’n saps alguna altra? Segueix connectat a 5minuts.com a través de les nostres xarxes socials i excplican-s’ho o descobreix més articles! Som a Facebook, Twitter i Instagram!


Marc Lara
Alumne de CFGS de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Montserrat